Wat is beter: in een keer veel snoepen of verspreid over de week?

Op zijn tijd is het natuurlijk erg lekker om snoep te eten. Kun je echter beter heel veel in een keer snoepen of toch beter verspreid over de week?

Er zijn talloze lekkere snoepjes die je kunt eten. Als je langs het snoepvak in de supermarkt loopt, zal je daar ontzettend veel lekkers zien liggen. Snoep meenemen kan soms al voor een schuldgevoel zorgen, maar als je je snoep eenmaal op hebt zullen de schuldgevoelens misschien helemaal naar boven komen.

Hoe kun je je toch een stukje minder schuldig voelen? Je kunt beter in een keer heel veel snoep eten dan dat je dit verspreidt over meerdere dagen.

Beter voor je tanden

Veel mensen denken dat je beter een snoepje per dag kunt eten dan heel veel snoep in een keer. Toch is dat niet waar. Voor je tanden is het namelijk beter om in een keer heel veel te snoepen dan wanneer je dit verspreidt over de week. Als je iets zoets eet, blijven er suikers en zetmeel achter op je tanden. Dat zorgt ervoor dat bacteriën geactiveerd worden, waardoor er tandplak ontstaat. In tandplak zitten zuren die het glazuur van je tanden afhaalt, wat er vervolgens weer voor kan zorgen dat kleine gaatjes groter worden.

Direct tandenpoetsen?

Volgens Ana Berik, een tandarts uit Boston, kun je beter in een keer heel veel zoetigheid eten dan iedere dag een klein beetje. Het is echter wel raadzaam om direct je tanden te poetsen na zo’n ‘snoepbeurt’. Voor de lijn is het misschien beter om iedere dag een klein beetje te snoepen, maar voor je tanden is dat niet het geval. Hoe vaker je snoept, hoe vaker de zuren in tandplak je tanden zullen aantasten.

Wat is het minst slechte snoepje?

Welk soort snoep zorgt voor de minste aanslag op je tanden? Dat is volgens deze tandarts chocolade. Chocolade smelt namelijk in je mond en dat zorgt minder snel voor gaatjes. De snoepjes van Napoleon zijn het minst goed voor je gebit: deze zorgen namelijk relatief snel voor gaatjes.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook