Een ontbijtpizza maken? Je leest het goed!

Pizza’s zijn natuurlijk ontzettend lekker en worden vooral gegeten gedurende de avonduren. Echter kun je ook een pizza als ontbijt eten.

Niet iedereen zal het lekker vinden om een pizza als ontbijt te eten. Toch is deze variant heel anders dan je normaal gewend bent. Je kunt het echter ook prima als tussendoortje eten, maar het is ook ontzettend fijn om je dag hiermee te beginnen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig (voor vier personen):

  • 1 pak Koopmans pizzadeeg;
  • 4 eieren;
  • 80 gram mozzarella;
  • 5 plakjes bacon (in stukjes gesneden);
  • 120 gram cherrytomaten;
  • 220 gram spinazie;
  • Parmezaanse kaas naar smaak;
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze ontbijtpizza

Je kunt deze ontbijtpizza ontzettend eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus voorverwarm de oven eerst op 260 graden Celsius. Vervolgens kun je het pizzadeeg uitrollen. Heb je niet zoveel zin in dit werk? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een kant-en-klare pizzabodem. Ondertussen kun je de spinazie in circa twee minuutjes opwarmen in een pannetje.

Je kunt nu aan de slag met het bedekken van de pizzabodem. Voeg hier kaas, bacon, tomaten, spinazie en Parmezaanse kaas aan toe. Stop de pizza nu zeven minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt de eieren nu op de eieren laten bakken. Verdeel de eieren over de pizza en zet de pizza wederom in de oven. Ditmaal mag het circa vijf minuten in de oven blijven. Dan krijg je lekkere zachte eieren. Hou je daar niet zo van? Dan kun je de pizza circa acht minuten in de oven stoppen.

Als de pizza klaar is, kun je het beste nog even een aantal minuten wachten. De pizza is nog erg heet en je wilt natuurlijk niet je tong branden aan de pizza.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook