Deze appelkaneelcake met custard moet je eens proberen

Ben jij, op zijn tijd, ook zo’n liefhebber van een lekkere appelkaneelcake? Dan moet je deze variant echt eens proberen.

Vind jij zoetigheid ook zo lekker? Dan moet je deze appelkaneelcake met custard echt eens proberen. Deze variant is erg creatief en is vooral ook erg lekker. Er gaat wel een scheutje likeur in deze appelkaneelcake, dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Ben jij daar wel een fan van? Dan kun je aan de slag!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 20 gram ongezouten boter;
 • 500 gram geschilde Granny Smith appels (in stukjes gesneden, zonder schil);
 • 2 eetlepels Grand Manier (likeur, te verkrijgen in de slijterij);
 • 170 gram bloem + 2 eetlepels;
 • 200 gram suiker + 1 eetlepel;
 • 2 theelepels bakpoeder;
 • 1/2 theelepel zout;
 • 3/4 theelepel kaneel;
 • 240 milliliter bakolie;
 • 240 milliliter volle melk;
 • 2 grote eieren;
 • 2 theelepels sinaasappelschil;
 • 1 theelepel vanillesuiker;
 • 2 grote eierdooiers;
 • 2 eetlepels poedersuiker;
 • 240 milliliter slagroom.

Bereidingswijze appelkaneelcake

Als je deze appelkaneelcake wilt maken, is het belangrijk dat je als eerste de oven voorverwarmd. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus voorverwarm de oven alvast op 180 graden Celsius. Vet vervolgens een springvorm in met boter.

Pak er een kom bij en voeg hier de gesneden appels en Grand Marnier aan toe. Zet dit nu eerst aan de kant.

In een andere kom kun je bloem, suiker, bakpoeder, zout en ¼ theelepel kaneel aan toevoegen. Meng dit geheel goed door elkaar. Giet nu de natte en droge ingrediënten bij elkaar in. Je kunt dit goed door elkaar blijven roeren totdat dit een glad beslag wordt. Pak er vervolgens een middelgroot glas bij en scherp een glas van het deeg in een apart kommetje. Voeg hier twee eetlepels bloem doorheen en mix het geheel goed door elkaar. Je kunt dit beslag als eerste in springvorm plaatsen. Verdeel het beslag vervolgens en duw de appelstukjes naar beneden.

Je kunt het deeg vervolgens in een klein kommetje gieten. Ook het andere beslag kun je eroverheen gieten en verdelen. Pak de kleine kom erbij en voeg hier zowel een eetlepel suiker als kaneel aan toe. Strooi dit eveneens over het beslag heen. Je kunt de ovenschaal nu in de oven zetten: bak dit 50 minuten.

Als de oven klaar is, kun je de ovenschaal eruit halen. Laat de cake eerst goed afkoelen en strooi er een eetlepel poedersuiker overheen. Je kunt er nu nog slagroom overheen spuiten. Tot slot kun je nog weer een laagje poedersuiker toevoegen.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook