Zo word je gesneden fruit niet langer bruin

Wil je graag wat vers en gesneden fruit mee nemen voor onderweg, maar wil je niet dat dit bruin wordt? Pas dit eenvoudige trucje toe.

Als je een dagje op pad gaat, is het wel zo lekker om een gezonde snack mee te nemen. Vers en gesneden fruit is dan natuurlijk wel erg lekker. Veel mensen houden ervan om een stukje gesneden appel te eten. Ondanks de aluminiumfolie wordt de appel al snel bruin van kleur en dat ziet er niet zo lekker uit. Hoe kun je dit voorkomen? Met behulp van dit eenvoudige trucje.

Misschien heb je er al weleens van gehoord: een beetje citroensap doet wonderen. Je appelpartjes blijven er lekker uitzien én zodra je dit mixt met honing zal je merken dat je gesneden stukjes appel niet meer bruin worden.

Hoe werkt het?

Mix een eetlepel honing met een eetlepel water en voeg hier een paar druppels citroensap aan toe. Schenk dit vervolgens over het fruit. Je zult merken dat het fruit niet alleen lekkerder wordt, maar ook krijgt het geen bruine kleur. Waarom werkt dit zo goed? Het zuur en vitamine C in het citroensap én de aminozuren in de honing vertragen het bruiningsproces.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook