Hét recept voor de meest romige bananentaart ooit

Bananen zijn ontzettend lekker: waarom maken we dan niet eens wat vaker een bananentaart? Hierbij het ultieme recept!

Veel mensen eten graag iedere dag een banaan. Het is lekker fruit, het is gezond en je kunt het ook nog eens gebruiken bij veel verschillende gerechten. Helaas is de romige bananentaart wel iets minder gezond dan een banaan zelf, maar eens in de zoveel tijd moeten we onszelf eens verwennen.

Wat heb je nodig?
Voor de bodem heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 130 gram bloem;
  • 1/2 theelepel zout;
  • 6 eetlepels koude boter;
  • 4 eetlepels ijskoud water.

Voor de vulling heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 zakje kloppudding banaan;
  • 400 milliliter melk;
  • 1 zakje Klop Klop (slagschuim);
  • 80 milliliter melk;
  • 3 bananen.

Bereidingswijze romige bananentaart

Je kunt de romige bananentaart ontzettend gemakkelijk bereiden. We beginnen met de bereiding van de bodem.

Bodem

Mix het zout en bloem met elkaar in een kom. Voeg hier boter aan toe en gebruik een vork om er kruimels van te maken. Voeg het water toe en meng het geheel goed door elkaar. Zorg ervoor dat het een glad geheel wordt. Rol dit vervolgens tot een bal. Pak er een kommetje bij en voeg hier de bloem aan toe. Daar kan je de bal doorheen rollen. Rol het deeg vervolgens uit en voeg dit toe aan een taartvorm. Druk het mengsel voorzichtig aan.

Vulling

Vervolgens kan je aan de slag met de vulling. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak de taartbodem dan tien tot vijftien minuten en laat deze afkoelen. Snijd twee bananen in kleinere plakjes en verdeel dit over de bodem. Voeg vervolgens 400 milliliter water toe in een kom en mix dit met de kloppudding. Zorg ervoor dat je een dik en glad geheel krijgt. De Klop Klop kun je simpelweg bereiden zoals dit staat aangegeven op de verpakking.

Voeg de Klop Klop dan ook toe aan de pudding. Meng dit goed door elkaar. Het mengsel kan je vervolgens een uurtje in de koelkast stoppen.

De overgebleven Klop Klop kun je gebruiken over de taart. Decoreer deze nog met de laatste, in plakjes gesneden, banaan. Je kunt er nu van genieten!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook