Deze kippenpoten gemarineerd in Licor 43 moet je echt proberen!

Kipliefhebbers opgelet: wil je eens variëren in de bereidingswijze van kip? Dan moet je dit recept echt eens proberen.

Kip is ontzettend lekker en staat bekend als het meest veelzijdige stukje vlees. Je kunt kip natuurlijk ook op de meest uiteenlopende manieren bereiden en daarmee wordt het stukje vlees ook nooit saai. Met behulp van dit recept kun je je kip nu marineren in wat drank! Dat is natuurlijk al helemaal om te smullen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 50 milliliter Licor 43;
  • 10 kippenpoten of –vleugels;
  • 2 eetlepels honing;
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade;
  • 2 teentjes knoflook;
  • 1 theelepel verse tijm;
  • Schil en sap van 1 sinaasappel;
  • Peper en zout naar smaak;
  • Verse gember ter grootte van je duim.

Bereidingswijze kiprecept

Je kunt dit kiprecept ontzettend gemakkelijk bereiden. Als je alle bovenstaande ingrediënten in huis hebt gehaald, kun je aan de slag. Snijd als eerst de gember en de knoflook fijn. Meng alle ingrediënten in een kom en zorg ervoor dat er een gladde marinade ontstaat. Voeg de sinaasappelschil, zout en peper naar smaak toe. Mix de kip vervolgens goed door deze marinade heen en laat het zo’n vier uur in de koelkast staan. Je kunt de kip nadien braden in een braadpan (of op een barbecue). Smeer de kip nog eens in met de overgebleven marinade, totdat alle marinade daadwerkelijk op. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook