Deze witte groenten hebben verscheidene gezondheidsvoordelen

Het is natuurlijk niet verkeerd om wat gekleurde groenten te eten. Toch blijken witte groenten ook veel gezondheidsvoordelen te hebben.

Groenten eten is erg belangrijk. Groenten bevatten verscheidene vitamines, waaronder vitamine C, vitamine D, kalium en calcium. Iedere dag groenten eten is dus reuze-gezond en wordt dan ook zeker aangeraden. Toch eet men vaak gekleurde groenten, terwijl je witte groenten ook zeker niet moet overslaan. In dit artikel vertellen we jou daar meer over.

Witte asperges

Er bestaan natuurlijk ook groene asperges en ook deze variant is erg gezond. Witte asperges moet je echter ook niet vergeten. Deze hebben namelijk een geneeskrachtige werking én dat werd al gegeten door de Grieken, de Romeinen en de Chinezen. Dit is voornamelijk te danken aan de stof asparagine. Hierdoor kan je je lage bloeddruk verbeteren, wat weer een positief effect heeft op hartkloppingen en leverkwalen.

Aardappels

Misschien heb je weleens gelezen dat aardappels niet gezond zijn. Toch is dat helemaal niet waar. In aardappels zitten namelijk ontzettend veel vitamines en zelfs als je wilt afvallen kun je dit prima blijven eten. Een middelgrote aardappel bevat namelijk de dagelijks aanbevolen vitamine C. In een aardappel zitten niet bijzonder veel calorieën, dus je kunt het prima eten. Aardappelen zitten boordevol kalium, vitamine B6 en vezels.

Bloemkool

Bloemkool is koolhydraatarm én caloriearm. Daarom kun je dit ook prima eten als je op dieet bent. Bovendien bevat het witte kool ook nog eens veel B6, vitamine K en foliumzuur.

Ui

Ui kan een gerecht een heerlijke smaak geven. Bovendien is het ook nog eens erg gezond. Gelukkig kun je ook prima variëren met uien in gerechten en bevat de smaakmaker vezels, foliumzuur, ijzer, calcium én vitamine C.

Champignons

Champignons kun je misschien in iets minder gerechten verwerken dan dat je met ui kunt, maar alsnog kun je voldoende variëren. Champignons zitten boordevol vitamine B2, vitamine B3, foliumzuur en er zitten verscheidene mineralen in. Hierbij kun je denken aan kalium en fosfor.

Ga jij nu ook vaker witte groenten eten? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook