Zo blijf jouw schepijs super vers én zacht!

Ben jij een liefhebber van schepijs en wil jij ook graag een vers bolletje eten? Lees dan deze tip.

Een bolletje schepijs is op zijn tijd natuurlijk ontzettend lekker. Je zult vast ook weleens zo’n gebogen of zelfs gebroken lepel gehad hebben toen je een schep uit de bak nam. Het ijs is namelijk erg hard als je dit uit de vriezer haalt. Hoe kan je dit tegengaan?

Gedurende de zomermaanden eet iedereen graag iets verfrissends. Vooral ijsjes zijn dan natuurlijk erg populair. Niet alleen kinderen vinden dit lekker, maar de ouders of opa’s en oma’s zijn hier ook dol op. Schepijs is er in verschillende soorten en maten, waardoor er voor iedereen wel een lekker smaakje tussen zit. Je kunt zelfs kiezen voor een hoorntje.

De meeste mensen hebben wel een bakje schepijs in de vriezer staan. Je kunt deze bakken goedkoop kopen in de lokale supermarkt. Toch hebben niet veel huishoudens een ijsschep in huis. Vaak gebruik je dan maar een gewone lepel en dat kan nog weleens lastig zijn. Je lepel kan buigen en in sommige gevallen zelfs breken. Hoe kan je dit tegengaan?

Gelukkig kan je je schepijs vooralsnog gemakkelijk uit de bak halen én dat met een gewone lepel. De oplossing is een afsluitbare zak. Zodra jij je bak ijs direct een afsluitbare zak stopt en op deze manier in de vriezer stopt, zal je merken dat het niet helemaal bevriest.

Het blijft dus lekker vers, zacht en romig. Op die manier kan je op ieder moment genieten van een lekker hapje schepijs. Haal dus gerust een bakje schepijs in huis en pas deze handige truc toe.

Vind jij dit ook een handige tip? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook