Dit recept voor broccolisoep heeft slechts vijf ingrediënten

Dit recept van Gordon Ramsay is om te smullen én je hebt er slechts vijf ingrediënten nodig. Maak nu deze heerlijke broccolisoep in slechts enkele stappen.

Wil je graag een lekkere soep maken die je erg eenvoudig kunt bereiden? En wil je graag een soep maken waar je maar weinig ingrediënten voor nodig hebt? Dan kun je dit heerlijke recept eens proberen! Het is een fluitje van een cent en het is om te smullen. Dit recept is bedacht door Gordon Ramsay.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 800 gram broccoliroosjes;
  • 1,5 liter koud water;
  • 4 theelepels zeezout;
  • 120 milliliter kookroom;
  • Zwarte peper.

Bereidingswijze broccolisoep

Je kunt dit recept erg eenvoudig bereiden. Breng in eerste instantie water aan de kook. Voeg hier zout aan toe en voeg de broccoliroosjes toe aan de pan. Kook dit circa tien minuten en giet de roosjes vervolgens af. Bewaar het kookwater in de pan.

Voeg de roosjes weer terug in de pan en verwarm dit weer twee tot drie minuten. Schud de pan regelmatig.

De broccoli kun je vervolgens in een keukenmachine stoppen. Voeg hier ook een royale lepel van het kookwater aan toe. Blend het geheel nu door elkaar. Zorg ervoor dat er een lichtgroene en soepele puree ontstaat. Verdun het geheel nogmaals door wederom een scheutje kookwater toe te voegen. Zeef de puree vervolgens totdat er geen klontjes meer inzitten. Stop de puree wederom in de pan en breng dit nogmaals aan de kook. Roer circa 3/4de van het kookvocht door de puree en voeg nu de kookroom toe. Naar smaak kun je nog wat zwarte peper toevoegen en klaar is je broccolisoep! Smullen maar.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook