Smullen maar: Chocoladecupcakes met Kinder Bueno!

Ben jij ook zo’n liefhebber van cupcakes? Dan moet je deze chocoladecupcakes met Kinder Bueno echt eens proberen.

Vrijwel iedereen vindt de Kinder Bueno’s ontzettend lekker. Dit heerlijke stukje chocolade wordt natuurlijk vooral veel gegeten door kinderen, maar ook volwassenen vinden het een erg lekker tussendoortje. Je kunt deze heerlijke chocolade ook gebruiken voor cupcakes. Zo kun je heerlijke chocoladecupcakes met Kinder Bueno eten. En dat is erg lekker!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 300 gram chocoladepudding;
 • 120 gram meel;
 • 2 volle eetlepels cacaopoeder;
 • 140 gram ongezouten roomboter
 • 100 gram suiker;
 • 3 eieren;
 • 1/2 pakje bakpoeder;
 • Baking soda;
 • 1 zakje vanillesuiker;
 • 50 gram pure chocolade;
 • 4 Kinder Bueno repen en 2 repen om mee te garneren;
 • 200 gram Mascarpone;
 • 200 gram roomkaas;
 • 100 gram Nutella;
 • 300 milliliter slagroom;
 • 1 zakje (8 gram) Klop-fix.

Bereidingswijze

Je kunt dit recept eenvoudig bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus voorverwarm de oven op 175 graden Celsius. Bekleed een muffinbakvorm met papieren muffinvormpjes.

Snijd nu de boter in kleinere stukken en voeg dit toe aan een kom. Voeg de suiker toe en klop de inhoud van de kom tot een romig geheel. Voeg vervolgens een ei toe en mix het wederom, totdat het een egaal mengsel wordt. Herhaal dit ook voor de overige twee eieren.

Voeg nu de vanillesuiker toe en roer het nogmaals. Voeg vervolgens eveneens de chocoladepudding toe en roer het geheel nogmaals door elkaar. Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat dit even afkoelen. Roer het vervolgens ook door het beslag heen.

Voeg het meel, cacaopoeder, bakpoeder en een scheutje baking soda toe aan de kom. Roer het wederom door. Het is belangrijk dat je het net zo lang klopt totdat er geen klontjes meer inzitten.

Verdeel het beslag nu over de verschillende vormpjes. Bak de cakejes nu 20 minuten in de oven.

Ondertussen kun je aan de slag met de botercrème. Prak 4 Kinder Bueno’s in kleinere stukjes. Voeg de Kinder Bueno, mascarpone en Nutella toe aan een kom en roer dit tot een geheel. Voeg de slagroom en Klop-fix toe aan een andere kom en klop dit tot pieken. Voeg de gemengde slagroom nu toe aan de kom en roer het goed door elkaar. Het Bueno-mengsel kun je nu in een spuitzak stoppen. Verdeel dit over de verschillende cupcakes. Breek de overige twee Kinder Bueno’s in reepjes, zodat je deze kunt gebruiken als decoratie. Eet smakelijk!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook