Je cake gezonder maken? Breng deze kleine aanpassing aan!

In een cake zitten verscheidene ingrediënten, welke zorgen voor de lekkere smaak. Echter zijn bepaalde ingrediënten ook dikmakers…

Ben jij op zijn tijd ook zo’n liefhebber van een goede cake? Dan is dat natuurlijk wel erg lekker, maar tegelijkertijd is het ook niet goed voor je. Het zit boordevol koolhydraten en daar word je dik van.

Wil je wél genieten van een plakje cake, maar wil niet zoveel koolhydraten binnenkrijgen? Dan kun je deze simpele aanpassing aanbrengen aan je volgende cake: dit kan een groot verschil maken.

Verzadigd vet en cholesterol

Wil je graag een cake bakken? Zorg er dan voor dat je de boter vervangt door olijfolie. Hierdoor zal je cake al veel minder slecht zijn. Roomboter is namelijk een dikmakertje met 51 gram verzadigd vet en 215 milligram cholesterol. In een cake wordt meestal zo’n 200 gram boter gebruikt, dus je kunt je cake al flink minder slecht maken door olijfolie te gebruiken.

Smaak

Gelukkig heeft dit ook geen bijna geen effect op de smaak. Je kunt dus gerust ademhalen! De smaak verandert wel lichtelijk, maar het wordt er zeker niet vies van. De olijfolie zorgt voor een kruidachtige aroma: misschien dat je dat zelfs wel lekkerder vindt. Wil je graag eens gaan bakken met olijfolie? Kies dan bij voorkeur altijd voor de milde variant.

Vind jij dit ook een interessante blog? Vergeet dit artikel niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook