Dol op wortels? Dit zijn de gezondheidsvoordelen!

Wortels zijn goed voor je ogen, maar waar is deze groente nog meer goed voor? In dit artikel vertellen we je over de vijf gezondheidsvoordelen van wortels.

Wortels kun je verwerken in verschillende recepten. Toch eten niet bijzonder veel mensen wortels. Je kunt er echter lekkere sapjes van maken, je kunt het rauw eten of je kunt de worteltjes koken.

Wortels worden vaak aangeraden door gewichtsconsulten. Voor een afslankdieet is het dus zeker prima. Deze groente kent verschillende gezondheidsvoordelen. Iedereen weet dat worteltjes goed zijn voor je ogen, maar wat zijn de andere gezondheidsvoordelen eigenlijk? Wij vertellen het je graag. Hieronder volgen de vijf gezondheidsvoordelen van wortelen op een rij.

1. Een bron van vezels

Wortels zijn een enorme bron van vezels, waardoor de stofwisseling wordt bevorderd.

2. Goed voor je lever

Het vermindert vet én gal in de lever, waardoor je lichaam beter ontgift.

3. Verscheidene voedingsstoffen

Wortels bevatten verscheidene voedingsstoffen, waaronder magnesium, fosfor, zink, mangaan, vitamine A, C en E. Wortels zijn daarmee bijzonder gezond.

4. Botstructuur

Vitamine A is ontzettend goed voor je botten: je botstructuur verbetert daardoor.

5. Weinig calorieën

En tot slot: het wordt natuurlijk niet voor niets aangeraden door gewichtsconsulten. Wortels bevatten maar weinig calorieën, waardoor je dus ook goed op gewicht kunt blijven.

Een wortel is een belangrijke groente. Zorg er daarom voor dat je dit regelmaat eet. De gezondheidsvoordelen zijn namelijk enorm en wortels zijn eigenlijk ook best wel lekker.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook