Ken jij de Hawaiiaanse hamburger al?

Vind jij een hamburger ook zo lekker? Probeer dan deze variant in een exotisch jasje!

Er zijn natuurlijk voldoende gerechten waar je van kunt genieten. Een hamburger is op zijn tijd ook ontzettend lekker. Je moet het natuurlijk niet te vaak eten, maar af en toe kan het zeker. Is die tijd weer aangebroken? Dan kan je deze variant eens proberen. Dit is de Hawaiiaanse hamburger: een hamburger in een exotisch jasje.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 4 eetlepels Hawaii saus;
  • 500 gram gehakt voor 4 hamburgers;
  • 8 plakken ananas;
  • 4 plakjes spek;
  • 4 plakjes kaas;
  • Krop sla;
  • 1 kleine ui, fijngehakt;
  • Mayonaise;
  • 4 broodjes.

Bereidingswijze Hawaiiaanse hamburger

Je kunt deze Hawaiiaanse hamburger ontzettend gemakkelijk bereiden. Breng als eerste het gehakt op smaak met peper, zout en gehaktkruiden. Zorg ervoor dat je het goed door elkaar kneedt en maak er vervolgens vier ballen van. Druk deze vervolgens plat tot een hamburger.

Wikkel de hamburgers in vershoudfolie en laat deze hier circa een uurtje in liggen. Verhit een koekenpan en bak hier het spek in. Zorg ervoor dat dit lekker krokant wordt. Haal het spek er vervolgens uit en gril de plakjes ananas in dezelfde pan. Fruit eveneens het uitje bruin.

In een andere koekenpan kan je nu wat boter verhitten. Hier kun je de hamburgers in klaarbakken. Zorg ervoor dat deze mooi goudbruin worden. Dit duurt circa vijf minuten.

De hamburgerbroodjes kun je vervolgens toasten als de hamburgers klaar zijn. Snijd deze door tweeën en besmeer de onderzijde met mayonaise. Je kunt vervolgens een aantal blaadjes sla toevoegen, tezamen met mayonaise en ui.

De burger kan je er volgens op plaatsen. Smeer er nu een eetlepel Hawaii saus op en leg er een plakje ananas bovenop. Snijd het spek doormidden en leg deze weer bovenop de ananas. Uiteraard kun je de bovenkant dan weer afdekken met het broodje. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook