De tips voor het maken van de perfecte brownie!

Wil je graag je eigen brownies maken? Dan kan je, met behulp van deze tips, je brownie nog lekkerder maken.

Een brownie is op zijn tijd ontzettend lekker. Je moet het natuurlijk niet te vaak eten, maar zo af en toe moet dat zeker kunnen. Als je wilt, kun je natuurlijk een brownie kopen in de supermarkt. Echter is het nog veel lekkerder om dit zelf te maken. Met behulp van de onderstaande tips maak je deze lekkernij nog lekkerder!

Amandelmeel

Met behulp van amandelmeel kan je je brownies extra fudgy maken. Vervang daarom gerust de gewone meel eens met amandelmeel. Je zult merken dat je brownies veel smeuïger worden en bovendien bevat je snack op deze manier ook meer proteïne. De brownie wordt dan ineens een gezonde snack!

Gaatjes in de cake prikken

Begint de oven te piepen? Dan kan je je brownies eruit halen. Zorg er dan voor dat je er direct een aantal gaatjes in prikt. Doe dit zowel in de voorkant als in de achterkant. Daarvoor kan je een pollepel gebruiken. Vervolgens kan je hier wat chocolade- of karamelsaus in schenken. De brownie is nog warm en neemt de saus daarom direct op. Dat geeft je snack nog wat extra smaak.

Fruit

Wil je je brownies nog wat extra smaak meegeven? Zorg er dan voor dat je wat fruit gebruikt! Je kunt onder andere blauwe bessen, frambozen of kersen gebruiken. Deze vruchten kun je goed combineren met chocolade, waardoor je brownie nog lekkerder wordt.

Snoep

Ben jij een liefhebber van snoep? Dan kan je je brownie nog iets verder opfleuren met snoep. Strooi wat M&M’s over je brownie heen, voordat je deze in de oven stopt. Dat is echt ontzettend lekker. Als alternatief kun je ook kiezen voor een lekkere Snicker!

Voeg koffie toe

Ben jij liefhebber van koffie met mokka? Dan kan je er ook voor kiezen om wat browniemix toe te voegen. Zorg ervoor dat je het water vervangt door koffie en voeg een aantal schepjes kant-en-klare espressopoeder toevoegt aan het recept. Het zorgt voor een overheersende koffiesmaak en dat is ontzettend lekker. Ben jij daar toch niet zo’n fan van? Voeg dan slechts een half kopje espresso toe in plaats van koffie. Je zult het verschil niet bijzonder erg merken, maar het versterkt wel de smaak van de chocolade.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook