Deze glutenvrije pizza is ontzettend lekker!

Deze pizza is glutenvrij, maar smaakt net als een ‘gewone’ pizza. Probeer dit recept vandaag nog!

Het is natuurlijk een ontzettend goed idee om eens een nieuwe pizza te proberen. Deze pizza is namelijk veel gezonder dan de meeste pizza’s en is bovendien ook nog eens glutenvrij. Je kunt de glutenvrije pizza gemakkelijk bereiden in de oven en je hebt er slechts enkele ingrediënten voor nodig. Hieronder volgt het recept.

Wat heb je nodig?

Voor de pizzabodem heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 130 gram ongekookte quinoa;
  • 60 milliliter water;
  • Halve eetlepel bakpoeder;
  • Halve eetlepel zout;
  • 2 eetlepels olijfolie.

Voor de topping heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Tomatensaus;
  • Kaas;
  • Oregano;
  • Eventueel wat extra ingrediënten naar keuze.

Voorbereiding

Je kunt deze glutenvrije pizza behoorlijk eenvoudig maken. Daarvoor hebben wij dit stappenplan gemaakt. Je begint als eerste met de quinoa. Stop dit in een pannetje en zet dit minimaal 2,5 centimeter onder water. Laat het zo’n zes tot acht uur weken! Je kunt dit dus prima in de ochtend alvast klaarzetten, zodat je daar in de avond mee aan de slag kunt.

Lees meer over de bereidingswijze op de volgende pagina!

Volgende pagina

Anderen lazen ook