Witlof quiche met beenham en kaas: dit moet je eens proberen!

Ben jij ook zo’n liefhebber van witlof? Dan moet je deze quiche met beenham en kaas echt eens proberen.

In de wintermaanden eten we maar al te graag witlof. Het is dan weer volop verkrijgbaar in de supermarkten en je kunt er talloze gerechten mee maken. Ook dit quicherecept met beenham en kaas is een echte aanrader. Dit recept is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens gemakkelijk te maken. Voor de bereiding heb je wel een oven nodig.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 4 tot 5 stronkjes witlof;
 • 5 plakjes deeg voor hartige taart;
 • 1 rode ui;
 • 150 gram beenham;
 • Turkse yoghurt;
 • 4 eieren;
 • Geraspte jonge kaas;
 • Paneermeel;
 • Boter om in te vetten;
 • Olijfolie;
 • Peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze witlof quiche met beenham en kaas

Het is belangrijk dat je de witlof goed laat uitlekken. Dat voorkomt namelijk dat de bodem van de quiche te nat wordt. Ook is het belangrijk dat je de oven alvast voorverwarmd op 200 graden Celsius. Zet eveneens een ingevette quichevorm klaar, zodat je direct aan de slag kunt. Verder mag je alvast een pannetje op het vuur zetten, zodat deze alvast warm kan worden.

Snijd de onderkanten van de stronkjes witlof eraf. Verwijder eveneens de buitenste bladeren. Halveer de stronkjes vervolgens in de lengte en zorg ervoor dat je de bittere harde kern eruit haalt. Voor de quiche is dat namelijk niet zo lekker. De stronkjes kun je daarna in kleinere reepjes snijden. Pel vervolgens de ui, snij deze door tweeën en maak er halve ringen van. Je hoeft niet alle ringen te gebruiken: houdt ook wat over voor later.

Je kunt nu een beetje olijfolie in het pannetje stoppen. Verhit het pannetje en voeg hier witlof en rode ui aan toe. Dit kan je ongeveer vijf minuten laten bakken. Voeg ook wat peper en zout naar smaak toe. Stop de witlof nadien in een vergiet. Laat het afkoelen en zorg ervoor dat het vocht er uitloopt. Met behulp van een velletje vershoudfolie kun je dat erg eenvoudig doen. Met behulp van een vork kun je de gaatjes in de bodem prikken. Strooi er tot slot nog wat paneermeel op en leg twee plakken beenham op de bodem.

Je kunt vervolgens de rest van het witlofmengsel er overheen plaatsen. Scheur de resterende beenham in kleinere stukjes. Verdeel dit goed over de quiche.

Pak er nu een grote kom bij en voeg hier de Turkse yoghurt met vier eieren aan toe. Ook kun je de helft van het pakje geraspte kaas toevoegen aan de kom. Breng het lekker op smaak en giet het eiermengsel in de quichevorm. Vervolgens kun je de resterende uienringen toevoegen aan het geheel en kun je de resterende kaas er nog overheen strooien.

Je kunt het nu in de oven plaatsen. Zorg ervoor dat je het circa 25 minuten in de voorverwarmde oven plaatst. Haal de bak er pas uit als de bovenkant mooi goudbruin is. Nadien kun je het nog tien minuten laten rusten en afkoelen. Je kunt het vervolgens serveren aan je gasten.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Bron: KookIdee.nl

Anderen lazen ook