Dit is de reden dat je mond prikt na het eten van een ananas

Je zult het vast weleens gemerkt hebben: je mond prikt na het eten van een ananas. Waarom is dit eigenlijk zo?

In de zomermaanden is het ontzettend lekker om een aantal stukjes ananas te eten. Het fruit is niet alleen ontzettend lekker, maar is ook nog eens erg gezond. Na een aantal hapjes voel je altijd dat je tong gaat prikkelen. Ook je gehemelte voelt anders dan normaal. Het betreft echter geen voedselallergie, want iedereen heeft hier ‘last’ van.

Het prikkende gevoel in je mond kan natuurlijk een beetje vervelend zijn. Echter betreft het geen allergie. Je kunt dus gewoon ananas blijven eten. Het fruit zit namelijk gewoonweg boordevol bromelaïne. Dit enzym zorgt ervoor dat eiwitten bijzonder snel afbreken. Als je een hapje ananas neemt, treedt dit stofje direct in werking. Daardoor voel je een prikkelend gevoel.

Je mond is gelukkig in staat om snel te genezen. Vervolgens kun je dus ook direct weer een nieuw stukje ananas consumeren. Een stukje ananas eten is gelukkig erg gezond en bovendien erg lekker.

Het prikkende gevoel kan misschien vervelend aanvoelen, maar het is juist erg goed voor je. Dit superstofje is goed voor de spijsvertering en is een natuurlijke ontstekingsremmer. Laat de ananas dus zeker niet staan en geniet er juist van.

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook