De groenteflap: heb jij het al eens geprobeerd?

Heb je nog een beetje groente over? Dan kun je daar een zogeheten groenteflap van maken!

Als je gaat koken, komt het weleens voor dat je bepaalde groenten overhoudt. Heb je bijvoorbeeld nog een halve paprika over? Dan kun je daar een zogeheten groenteflap van maken. Overgebleven groenten kun je namelijk gebruiken voor een gezonde snack. Zo krijg je nog wat extra vitamines binnen en zo gooi je je oude groenten niet weg. Ideaal!

Wat heb je nodig?

Voor de groenteflap heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Overgebleven groenten (paprika, wortel, bloemkool, broccoli, doperwten etc.);
  • Bladerdeeg;
  • Kruiden naar keuze;
  • Ei.

Bereidingswijze groenteflap

Je kunt de groenteflap ontzettend gemakkelijk bereiden. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg er in ieder geval voor dat je de oven alvast voorverwarmd op 210 graden Celsius. Daarnaast is het belangrijk dat de groenten al gaar zijn. Is dat nog niet het geval? Bak deze dan of warm het op in de magnetron.

Zodra de groenten gaar zijn, kun je deze nog even kort samen bakken in een pannetje. Voeg hier de kruiden aan toe, zodat deze een lekker smaakje krijgen.

De bladerdeegplakjes kun je op een plank leggen. Verdeel het groentemengsel over de verschillende bladerdeegplakjes. Druk de randen vervolgens goed aan en besmeer dit met ei. Bak de flappen vervolgens binnen tien minuutjes goudbruin en gaar.

Je kunt de groenteflap nu serveren. Eventueel kun je dit serveren met een lekker sausje, zoals bijvoorbeeld ketchup.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Foto van: PxHere

Anderen lazen ook