Zo maak je Big Mac-loempia’s!

Iedereen houdt wel een heerlijke Big Mac. Op deze manier kun je zelfs Big Mac-loempia’s maken!

De Big Mac bestaat inmiddels 50 jaar. De snack van McDonald’s is al tientallen jaren erg populair en in de loop der jaren zijn er ook veel variaties op gekomen. Daarom kun je nu ook Big Mac-loempia’s maken. Het is de perfecte partysnack die ook nog eens erg gemakkelijk te bereiden is.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Gehakt;
  • Mosterd;
  • Ketchup;
  • Worcestersaus;
  • Peper en zout;
  • Loempiavel;
  • Kaas;
  • Augurkenplakjes;
  • Sesamzaadjes.

Bereidingswijze Big Mac loempia’s

Je kunt dit bijzondere recept relatief eenvoudig bereiden. Rul als eerste het gehakt samen met de ketchup, mosterd en worcestersaus. Zorg ervoor dat er geen roze stukken meer te zien zijn in het gehakt. Bak het vlees daarom zo’n acht tot tien minuten. Laat het vet vervolgens weglopen.

Leg een loempiavel op een plank in de vorm van een diamantje. Het plakje kaas kun je in het midden plaatsen. Voeg hier drie eetlepels van het gehaktmengsel aan toe. Ook kun je wat augurkenplakjes toevoegen.

Maak de zijkanten van het loempiavel een beetje nat. Vouw de onderste helft omhoog en vouw de zijkant naar elkaar toe. Rol de loempia’s op en herhaal dit voor alle vellen. Besprenkel alle loempia’s met wat sesamzaadjes.

Tot slot kun je de saus maken door de ingrediënten door elkaar heen te roeren. Smullen maar!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook