Een heerlijke kwarktaart maken zonder te bakken? Zo doe je het!

Ben jij ook zo’n liefhebber van een lekker stukje kwarktaart én vind je het leuk om de taart zelf te maken? Dan moet je dit recept echt eens proberen.

Deze sinaasappelkwarktaart is ontzettend lekker. Het is een erg fris recept en smaakt vooral erg goed gedurende de zomermaanden. Je hebt er slechts enkele hulpmiddelen voor nodig en je kunt de ingrediënten allemaal in dezelfde kom stoppen. Nadien heb je dus ook niet al te veel afwas.

Je hoeft deze sinaasappelkwartaart ook niet te bakken. Je kunt de taart namelijk op laten stijven in de koelkast. Dat maakt de bereiding ook nog eens ontzettend eenvoudig én bovendien heb je dus geen oven nodig.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Koekjes;
  • Gesmolten boter;
  • Suiker;
  • Roomkaas;
  • Gecondenseerde melk;
  • Sinaasappelschilfers;
  • Sinaasappelsap;
  • Slagroom.

Bereidingswijze

Je kunt dit recept relatief eenvoudig klaarmaken. Je begint met het verkruimelen van de koekjes. Vervolgens kun je de gesmolten boter toevoegen. Voeg eveneens twee eetlepels suiker toe. Meng het geheel goed door elkaar en zorg ervoor dat je de kruimels goed verspreidt. Druk de bodem goed aan en plaats deze vervolgens in de koelkast. Ondertussen kun je verder aan de slag met de kwarklaag. Klop eerst de roomkaas in een kom en voeg dit samen met de gecondenseerde melk en de suiker. Ook kun je sinaasappelschilfers en een glas sinaasappelsap toevoegen. Roer dit goed door elkaar. Klop het slagroom vervolgens stijf met suiker en meng het geheel door elkaar.

Je kunt de bodem nu weer uit de koelkast halen. Verdeel het mengsel over de bodem heen en plaats het wederom in de koelkast. Hier kan het opstijven. Als het mengsel stijf is, kun je ervan smullen!

Wil je graag beelden bij de bovenstaande uitleg? Dan kun je de onderstaande video bekijken. Stap voor stap wordt getoond hoe je dit heerlijke recept bereidt!

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook