Dit is waarom je vaker cranberry’s zou moeten eten

Cranberry’s zijn niet alleen ontzettend lekker, maar zijn ook nog eens erg gezond. Je bent namelijk minder kwetsbaar voor ziektes.

Cranberry’s staan ook wel bekend als veenbessen. Deze veenbessen worden op verschillende plekken in Nederland gekweekt. De cranberry’s zijn niet alleen lekker, maar zijn ook nog eens erg goed voor je gezondheid.

Het is daarom erg belangrijk dat je regelmatig cranberry’s eet. Je kunt het los opeten, maar je kunt het ook combineren met een bakje yoghurt. Als je dit in je voedingspatroon opneemt, ben je minder kwetsbaar voor bepaalde ziektes. Ziek worden wil niemand, dus neem het gerust mee uit de supermarkt!

Waarom cranberry’s eten?

Cranberry’s zitten vol met goede vitamines. Deze geven je immuunsysteem een flinke opkikker. Wil jij niet ziek zijn? Dan is het raadzaam om zo’n twee tot drie glazen cranberrysap per week te drinken. Daardoor word je minder snel ziek én raak je niet zo snel verkouden.

Ook zijn cranberry’s goed voor je nieren. Je urine wordt namelijk zuurder als je regelmatig cranberrysap drinkt. Dat voorkomt nierstenen. Er zitten ook veel vezels in cranberry’s. Vezels zijn nodig voor een goede spijsvertering.

Tot slot bevatten cranberry’s ook voldoende mineralen. Cranberry’s bevatten onder andere calcium, kalium, koper, ijzer, zink, magnesium en fosfor. Dat hebben we allemaal nodig om gezond te kunnen leven. Dat zorgt niet alleen voor energie in ons lichaam, maar het zorgt er ook voor dat we zuurstof naar binnenkrijgen.

Al met al zijn cranberry’s dus ontzettend gezond. Het kan dus geen kwaad om dit regelmatig te eten. Het is een goed alternatief voor de dure vitaminepillen.

Vind jij dit ook een interessant artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook