Zo maak je eenvoudig zelf een Frappuccino

Ben jij ook zo’n liefhebber van een goede ijskoffie? Je kunt, met behulp van dit recept, nu ook zelf Frappucino maken!

Tijdens het warme weer is een ijskoffie wel zo lekker. Je kunt natuurlijk naar de Starbucks gaan, maar je kunt het ook lekker zelf maken. Het mag dan wel een flinke caloriebom zijn, maar zo nu en dan moet je jezelf ook verwennen.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 koffiekopje ijsklontjes;
  • 2 theelepels suiker;
  • 1 kopje afgekoelde koffie (zet bij voorkeur een Espresso met mokkasmaak);
  • 1 kopje amandelmelk;
  • Verse slagroom;
  • Karamelsaus.

Bereidingswijze Frappuccino

Frappuccino is eigenlijk erg gemakkelijk om te bereiden. Hiervoor heb je in ieder geval een blender nodig. Pak deze erbij en vul deze met ijsblokjes. Maal het ijs fijn. Voeg de afgekoelde koffie en twee schepjes suiker toe aan het ijs. Vervolgens kun je ook een kopje amandelmelk toevoegen. Schenk de ijskoffie tot slot in een glas. De voorkeur gaat uit naar vriesglazen. Spuit er tot slot nog wat slagroom bovenop en garneer het eventueel met wat heerlijke karamelsaus! Eventueel kun je nog een rietje toevoegen aan het glas én je kunt het serveren.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook