Wist je dat avocado’s ook risico’s hebben?

Avocado’s zijn ontzettend lekker, maar er zitten ook de nodige risico’s verbonden aan deze lekkernij. Zo onschuldig is het eten van een avocado dus niet.

Een lekker broodje met avocado: het is ontzettend lekker. Echter is het ontzettend belangrijk om de pit te verwijderen uit het stuk fruit. Veel mensen verpulveren deze pit, maar dat blijkt vaak helemaal niet zo verstandig. Het brengt namelijk de nodige risico’s met zich mee.

Verscheidene mensen zijn in het ziekenhuis beland, toen zij de schil of de pit van de avocado probeerden te verwijderen. Regelmatig wordt dit weer gehecht door een chirurg en betreft het daarmee dus ook een flinke snee. Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoe gevaarlijk het pitje is.

In Engeland worden er zelfs attenderende stickers geplaatst op de avocado’s. De speciale stickers moeten voorkomen dat mensen met een bloedende hand op de eerste hulp terechtkomen.

Wil jij er zeker van zijn dat je nooit gewond raakt, tijdens het snijden van een avocado? Gebruik dan een lepel om de pit te verwijderen! Dat is de veiligste manier.

Vind jij dit ook een interessant blogartikel? Vergeet dit nieuwsartikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook