Iedere dag twee eieren eten: het is écht gezond voor je!

Wist je dat het erg gezond is om iedere dag twee eieren te eten? Het heeft namelijk zes verschillende voordelen!

In de laatste jaren werd veelal gemeld dat eieren niet goed voor je gezondheid zijn. Het zou namelijk zorgen voor een te hoge cholesterol. Echter blijkt niets minder waar. Twee eieren per dag consumeren is namelijk wel degelijk erg gezond. Verscheidene doctoren en voedingsconsulenten raadden het aan. Als je op dieet bent, kan een eitje dan ook geen kwaad.

Het betreft hier natuurlijk wel een gekookt eitje: een gebakken eitje is veel minder gezond. Hieronder lees je over de verschillende gezondheidsvoordelen.

Nutriënten

Eieren zitten vol met voedingsstoffen die goed voor je zijn, waaronder vitamine A, D, E en B-12, ijzer, calcium en omega 3.

Proteïnen

In eieren zitten verscheidene proteïnen verwerkt. Deze hebben doorgaans een hogere waarde dan bij vlees of melk. Als je voldoende proteïnen wilt binnenkrijgen, is een gekookt eitje dan ook zeker een aanrader.

Choline

Choline is een nutriënt die bij veel mensen erg onbekend is. Echter is het wel belangrijk voor je hersenen dat je hier voldoende van binnenkrijgt. Consumeer daarom bij voorkeur een tot twee eieren per dag en hou je hersenen gezond!

Gewichtscontrole

Eieren zorgen voor een verzadigd gevoel, waardoor dit dus ook bijdraagt aan het beheersen van ons gewicht. Ook om deze reden kun je iedere dag een gekookt eitje consumeren.

Botten, nagels en haar

In eieren zit vitamine D en calcium verwerkt. Deze ingrediënten zijn goed voor de ontwikkeling van botten, nagels en haar.

Eet jij al iedere dag een ei? Zo niet: begin vandaag nog! Vergeet dit artikel ook niet te delen met vrienden en familie op social media. Stel hen ook de hoogte van de gezondheidsvoordelen van eieren.

Anderen lazen ook