Eet jij regelmatig margarine of kies je toch voor roomboter?

Als je een broodje smeert, kun je daar margarine of roomboter op smeren. De meeste mensen kiezen voor margarine, maar is dat wel de juiste keuze?

Veel mensen eten margarine op brood. Het is minder vet dan roomboter en om die reden laat men roomboter vaak staan. Is dat echter de meest verstandige keuze? Of kun je toch beter het pakje roomboter pakken?

Uit onderzoek is gebleken dat roomboter minder slecht voor je is. In eerste instantie dacht men altijd dat roomboter slecht was voor het hart en het lichaam. Dat is echter niet zo.

In roomboter zitten namelijk verschillende verzadigde vetten, welke overigens ook in kaas zitten. Deze vetten vormen geen oorzaak voor hart- en vaatziekten. Het is zelfs zo dat deze vetten zorgen voor een beschermende werking.

Margarine bevat daarentegen zogeheten transvetten, welke juist niet goed voor je gezondheid zijn. Uit een test is gebleken dat dit juist de kans op hart- en vaatziekten verhoogt.

Vetarme producten bevatten bovendien vaak meer suiker én dat is ongezonder dan vet. Laat daarom de margarine in het vervolg staan en kies bij voorkeur voor een pakje roomboter. Dat is beter voor je!

Wist jij dit al? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen hier ook van op de hoogte!

Anderen lazen ook