Wist jij dat pompoenpitten ontzettend gezond zijn?

Pompoenpitten zijn ontzettend goed voor je. Zo krijg je er onder andere meer energie van – de overige voordelen lees je in dit artikel!

Als je aan pompoenpitten denkt, denk je er vast niet aan dat deze pitten ontzettend gezond voor je zijn. De nootachtige pitten hebben echter ontzettend veel voordelen.

De pompoenpitten zijn niet alleen gezond, maar smaken ook erg lekker. Je kunt het bijvoorbeeld mixen door een salade voor wat extra smaak.

Diverse voedings- en gewichtsconsulenten raadden deze pitten aan. Hieronder lees je vier verschillende redenen waarom jij zo nu en dan pompoenpitten moet eten.

Meer energie

Deze pitten bevatten een grote hoeveelheid magnesium. Dat zorgt er ook voor dat je extra energie binnenkrijgt. Dat is ook nog eens ontzettend gezond.

Gezonder hart

De pompoenpitten zijn rijk aan Omega 3 en deze essentiële vetten zijn goed voor je hart. Uit verschillende studies komt bovendien naar voren dat de pompoenpitten je bloeddruk verlagen. Daardoor is het belangrijk om met enige regelmaat deze pitten te eten.

Dieper en vaster slapen

Heb je moeite met in slaap komen? Of word je ’s nachts vaak wakker? Ook dan zijn de pompenpitten zeker een aanrader. Het helpt je namelijk gemakkelijker, dieper en vaster te slapen.

Je bent langer vol

Je kent het vast wel: je hebt een uurtje geleden gegeten en je hebt nu alweer trek in iets. Als je pompoenpitten eet, heb je langer het gevoel dat je buik gevuld is. Dan krijg je weer minder snel zin in eten. Daardoor is het ook een goed product als je wilt afvallen.

Kende jij deze voordelen van pompoenpitten al? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen ook op de hoogte van deze gezondheidsvoordelen!

Anderen lazen ook