Liefhebber van champignonsoep? Probeer deze eigengemaakte variant!

Als soepliefhebber moet je deze eigengemaakte champignonsoep echt eens proberen. Het is gemakkelijk te bereiden.

Ben jij ook zo’n liefhebber van eigengemaakte soep? Dan moet je echt eens deze eigengemaakte champignonsoep proberen.

Het nadeel van soepen uit een blik of uit een pakje is vaak dat het erg zout is. Ook zitten er vaak verschillende conserveringsmiddelen in. Gelukkig kun je ook erg gemakkelijk zelf je eigen soep maken. Een zelfgemaakte champignonsoep is natuurlijk ook veel lekkerder.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 eetlepel virgin olijfolie;
  • 3 teentjes knoflook;
  • 450 gram champignons;
  • 1 theelepel sojasaus;
  • 35 gram bloem;
  • 500 milliliter groentebouillon;
  • 15 gram boter;
  • 120 milliliter slagroom;
  • 2 takjes tijm;
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze eigengemaakte champignonsoep

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak daarom als eerste de champignons goed schoon. Snijd deze vervolgens in kleinere plakjes. Voeg vervolgens de champignons, knoflook, zout en peper in een pan en bak het kort aan op hoog vuur. Voeg vervolgens de bloem toe en roer het circa twee minuten door. Je zult dan een dikke pasta krijgen. Het is belangrijk dat je wel goed blijft doorroeren, zodat het niet aanbrandt.

Je kunt vervolgens een liter water toevoegen aan de pan. Voeg tevens twee blokjes bouillon toe aan de pan en rits de blaadjes van de tijm. Deze kun je er ook bijvoegen. Je kunt het nu zachtjes laten doorkoken. Roer het geheel goed door met een pollepel, zodat er geen klontjes blijven zitten. Tot slot hoef je alleen nog maar slagroom en sojasaus toe te voegen aan de pan. Laat het nog eventjes doorkoken én je kunt het al serveren aan je gasten. Eventueel kun je het serveren met heerlijke verse stokbrood met kruidenboter.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en ga jij dit binnenkort ook eens proberen? Deel dit recept dan op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook