Dol op pistachenoten? Dit is waarom de nootjes erg gezond zijn!

Ben jij ook zo’n liefhebber van pistachenoten? Uit onderzoek is gebleken dat dit erg gezond voor je is.

Rauwe noten zijn over het algemeen goede tussendoortjes. Het kan eigenlijk nooit echt kwaad om een handjevol te eten.

Met rauwe noten bedoelen we dan wel: ongezouten. Andere variaties, waar veel suikers inzitten zijn natuurlijk niet bepaald gezond. Uiteraard zijn er een select aantal noten die wel echt goed voor je zijn, waaronder pistachenoten.

Pistachenoten komen ook vaak voor in verschillende diëten. Er zitten verscheidene voedingsstoffen in verwerkt die goed voor je zijn. Hieronder lees je over de verschillende gezondheidsvoordelen.

Een gezond hart

Een van de grote voordelen van de pistachenoten is, is dat het goed voor je hart. Dat is namelijk uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken gebleken. Als je regelmatig pistachenoten eet, kun je het cholesterolgehalte in je lichaam verlagen. De antioxidanten uit de noten zorgen er namelijk voor dat je je hart gezond houdt.

Gezonde vetten

In pistachenoten zitten verschillende gezonde vetten verwerkt. Als je vette dingen eet, wil dat niet altijd zeggen dat je daarvan aankomt. 90 procent van de vetten uit deze noten zijn namelijk onverzadigd. Daardoor zijn deze heerlijke nootjes juist wel gezond. Dat kunnen we niet zeggen over chips, friet of de bijbehorende sauzen. Rauwe noten zijn het gezondst.

Het kan kanker voorkomen

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat pistachenoten aan je gezondheid kunnen bijdragen. Er zit relatief veel vitamine E in deze heerlijke nootjes en dat verkleint de kans op long- en prostaatkanker.

Kende jij deze voordelen van de pistachenoten al? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen hier ook van op de hoogte.

Anderen lazen ook