Gebruik deze truc en je kan veel langer van je aardbeien genieten. Dit wilde je altijd al weten!

Zo kan je zorgen dat aardbeien veel langer goed blijven. Een must voor liefhebbers van het rode goud!

Aardbeien zijn geliefd bij veel mensen in Nederland. Ze zijn natuurlijk heel lekker, maar ze zijn ook supergezond. Er zitten allerlei gezonde stoffen in. Bovendien zitten ze vol met vitamine C.

Wat alleen wel erg jammer is, is dat aardbeien snel hun versheid verliezen. Dat komt omdat het zacht fruit betreft. Dankzij dit trucje kan je echter zorgen dat je aardbeien tot wel een week top blijven. Lekker he?

Het is best simpel. met een beetje azijn en een kom water ben je al een heel eind. Je doet een kwart azijn erbij en legt de aardbeien erin. Laat het tien minuten tot een kwartier weken. Daarna haal je de aardbeien er weer uit en gooi je ze in een vergiet.

Niet afspoelen, dan verlies je de werking juist! Wel even schudden. Daarna leg je ze op een vel keukenpapier. Als de aardbeien droog zijn, dan kunnen ze terug in het bakje en in de koelkast. Let maar eens op hoe lang ze nu in orde blijven.

Kijk hieronder hoe ze eruit zien in een bakje na een week, zonder dat ze behandeld zijn met deze truc.

En op de volgende foto zie je ze na een week met de azijnbehandeling erover!

Ben jij ook gek op aardbeien? Dankzij deze tip kan je ze een stuk langer bewaren! Deel hem direct op Facebook met je vrienden.

Anderen lazen ook