Je eigen Brabantse worstenbroodjes maken? Probeer dit recept!

Deze worstenbroodjes zijn niet alleen erg lekker, maar ook nog eens erg gemakkelijk om te bereiden.

De Brabantse worstenbroodjes zijn ontzettend lekker. Je kunt het natuurlijk kopen bij de bakker of de supermarkt, maar je kunt het ook zelf maken!

Je kunt het deeg gemakkelijk mengen met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Met behulp van het onderstaande recept kun je maar liefst 20 worstenbroodjes maken. Meer dan genoeg voor het hele gezin!

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 300 gram volle melk op kamertemperatuur;
 • 500 gram patentbloem;
 • 25 gram verse gist;
 • 10 gram zout;
 • 10 gram witte basterdsuiker;
 • 75 gram boter op kamertemperatuur;
 • 50 gram margarine op kamertemperatuur;
 • Ei om mee te bestrijken;
 • 750 gram half-om-half gehakt;
 • 2 eieren;
 • 75 gram paneermeel;
 • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze Brabantse worstenbroodjes

Je kunt de verschillende ingrediënten voor het deeg in een mixer plaatsen. Mix het geheel goed door elkaar, zodat het goed elastisch wordt. Je bent hier slechts enkele minuten mee bezig. Pak vervolgens 20 gelijke stukken en bol deze direct op. Laat het een half uurtje rusten of laat het tien minuten rijzen in de een rijs-oven op 40 graden Celsius.

Vervolgens kun je gehaktstaafjes klaarmaken. Weeg de porties op circa 30 gram af. Maak hier vervolgens gelijke worstjes van. Deze kun je in de broodjes vormen. Zorg er wel voor dat de naad goed is afgesloten. Je kunt de verschillende broodjes nu op een bakplaatje leggen. Bestrijk de verschillende broodjes alleen nog even met een geklust eitje.

Laat het nu circa een uurtje reizen op kamertemperatuur. Verwarm vervolgens de oven voor op 235 graden Celsius. Bestrijk het nogmaals met een geklutst eitje en bak de broodjes nog circa tien tot twaalf minuten. Vervolgens kun je heerlijk genieten van deze broodjes! Je kunt het eventueel eten met een lekker sausje, zoals ketchup.

Als je wilt kun je ook de onderstaande video bekijken! Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je de broodjes klaarmaakt. Alles wordt eenvoudig in het Nederlands uitgelegd.

Lijkt jou dit ook een lekker recept en/of ga jij dit binnenkort proberen? Deel dit artikel dan op social media met vrienden en familie!

Anderen lazen ook