Heerlijke cheesecake bonbons maken met behulp van een ijsklontjesvorm

Bonbons maken moeilijk? Niet als je ze maakt als overheerlijke mini cheesecakes. Heel snel en lekker!

Als echt chocolatier te werk gaan? Dat ga je doen als je dit recept gaat maken. Maar dan veel makkelijker, terwijl het resultaat minstens zo lekker is. Misschien wel lekkerder zelfs. Met lekker veel chocolade in de vorm van bonbons. Maar dan zonder het gedoe met het temperen van chocolade.

Een standaard, grote cheesecake (kwarktaart) kun je op twee verschillende manieren maken. De meest eenvoudig is om een kwarktaart te maken die niet in de oven hoeft. Je gebruikt alleen koude ingrediënten en kan zo toch tot een verbluffend lekker resultaat komen.

Dit recept voor cheescake bonbons komt overeen met een kwarktaart die je niet hoeft te bakken, maar is nog veel makkelijker om te maken dan een grote kwarktaart. Terwijl het eindresultaat echt verbluffend lekker is en er al even verbluffend professioneel uitziet. Het enige dat je nodig hebt is zijn de ingrediënten, een magnetron en een ijsklontjesvorm. Van plastic of van siliconen. Allebei zijn ze prima.

Elke chocolade cheesecake bonbon vul je met een overheerlijke kwarkvulling in de smaken chocolade met hazelnoot, vanille en aardbei. Moeilijk wordt het niet. Je hebt slechts 7 ingrediënten nodig. Het recept geeft je alle informatie voor de drie verschillende vullingen.

Recept voor 16 Cheesecake bonbons in een ijsklontjesvorm

Voorbereidingstijd: 30 minuten, totale tijd: 2 uur

Ingrediënten:

  • 2,5 kopje met pure of melkchocolade stukjes
  • 30 gram kokosolie
  • 225 gram naturel kwark
  • 30 gram hazelnootpasta
  • 30 gram poedersuiker
  • 2,5 centimeter vanille (afgemeten inhoud van een vanillestokje)
  • 60 gram aardbeienkwark

Bereiding:

Begin met het invetten van je ijsklontjesvorm. Gebruik hiervoor een kwastje met gesmolten boter of een speciale bakspray. Zorg ervoor dat de vormpjes goed vet zijn, maar verwijder overtollig vet zodat het niet ophoopt onderin je vormpje. Smelt de chocoladestukjes samen met de kokosolie in de magnetron. Gebruik een schaaltje dat in de magnetron maak en roer steeds na 30 seconden het mengsel door elkaar tot alles goed gesmolten is. In totaal zou dit ongeveer drie sessies van 30 seconden moeten duren.

Vul de ijsklontvormpjes voor ongeveer één derde met de gesmolten chocolademassa. Draai en kantel de vormpjes totdat de nog warme, uitlopende chocolade de hele vormpjes aan de buitenranden dun en gelijkmatig heeft bedekt. Bewaar nog een derde van je chocolade voor later. Doe de vormpjes met de chocolade 1 tot 2 minuten in de vriezer om de chocolade af te koelen. De chocolade moet nog wel een beetje beweeglijk en licht vloeibaar blijven.

Draai en kantel de vormpjes nogmaals tot je er zeker van bent dat de hele vormpjes met een gelijkmatige laag chocolade bedekt zijn.  Nu kun je de chocolade laten opstijven en ondertussen beginnen met de vullingen. Voor de chocolade-hazelnoot vulling mix je de helft van de naturel kwark goed met de hazelnootpasta. Voor de vanillevulling schraap je de vanillepitjes uit het vanillestokje en voeg je dit bij de andere helft van de naturel kwark. Weer goed roeren tot alles helemaal gemengd is. Hierbij voeg je ook nog de poedersuiker om het geheel te zoeten. Als laatste komt de aardbeien vulling. Hiervoor hoef je alleen maar de aardbeienkwark te roeren totdat deze een beetje licht en luchtig is geworden.

Om de ijsklontvormpjes met chocolade te vullen doe je in ieder vormpje ongeveer 1 tot 1,5 theelepel van één smaak kwarkvulling. Doe dit voorzichtig en werk vanuit het midden zodat je de chocolade buitenkanten niet beschadigt.  Nu kun je de chocolade die je bewaart hebt eventueel nog weer even opwarmen in de magnetron. Steeds 20 seconden opwarmen en tussendoor even roeren tot alle chocolade (weer) gelijkmatig is gesmolten. Deze vloeibare chocolade giet je over de gevulde vormpjes heen als afdekking en later de bodem van je bonbons.

Sla de vormpjes zachtjes op de tafel of je aanrechtblad om luchtbellen te verwijderen. Als er luchtbellen omhoog komen, dek dan het gat weer af met chocolade. Veeg alle overtollige chocolade netjes en glad van je vorm af zodat de cheesecake bonbons niet aan elkaar zullen vastplakken zodra de chocolade weer stijf en hard geworden is.

Zet je cheesecake bonbons in de vorm een uurtje in de vriezer zodat alles kan opstijven. Zorg ervoor dat je vorm horizontaal staat om uitlopen te voorkomen. Na een uur kunnen de bonbons weer uit de vriezer. Laat ze eerst even een minuut of 5 à 10 op temperatuur komen voordat je ermee verder gaat.

Nu kun je de bonbons voorzichtig gaan verwijderen. Doe dit op dezelfde manier zoals je de ijsklontjes uit de vorm zou halen. Je kunt bijvoorbeeld bakpapier over de vorm leggen, de vorm vervolgens omdraaien en er zachtjes bovenop tikken om de bonbons los te krijgen. Als het goed is laten de bonbons makkelijk los door het vet dat je in de vormen hebt gedaan aan het begin van het recept.


Bron: TipHero

Wat je met een ijsklontjesvorm allemaal wel niet kunt doen! Wanneer je ook nog eens fantasievormpjes kunt vinden ergens, dan worden de bonbons helemaal mooi.

Het resultaat is verbluffend toch? Drie soorten overheerlijke bonbons, helemaal door jouzelf gemaakt! Nu is het tijd om er van te gaan genieten. Samen met anderen natuurlijk. Die je op jouw beurt ook weer dit fantastische recept door kunt sturen.

Anderen lazen ook