Hierdoor weet je of een meloen perfect rijp is

Soms kan je in de winkel lastig zien of een meloen goed rijp is. Deze eenvoudige tip helpt je daarbij.

Fruit staat zo’n beetje bovenaan het lijstje met meest gezonde dingen om te eten. Het voedingscentrum en veel diëtisten en artsen raden je aan om elke dag minimaal 2 stuks fruit te eten. Als je veel fruit eet, dan wil je natuurlijk wel lekker fruit eten. Een meloen bijvoorbeeld.

Supersappige meloen

Het nadeel van meloenen is dat het soms moeilijk is om vast te stellen of ze al rijp genoeg zijn om te eten. Want niet is zo niet smakelijk als een onrijpe meloen. Terwijl een goed rijpe, super sappige en zoete meloen misschien wel het lekkerste soort fruit is dat er bestaat.

Rijpheid bepalen

Een Galia en Cantaloupe meloen geven een sterk zoetige geur af als ze rijp zijn. Ruik er maar eens aan in de winkel en je zult merken dat er verschil ik geur is. Hoe zoeter, hoe rijper. Het vruchtvlees van een Galia meloen moet zachtgeel zijn. Dat van een Cantaloupe oranje. Als het vruchtvlees nog groen is, is de meloen nog niet rijp.

Anderen lazen ook