Wist je dat je ook dit kan doen met laurierblaadjes?

Laurier. Leuk voor in de tuin of als blad in een boeket met bloemen. Of nog beter, in het eten als smaakmaker. Dat zijn waarschijnlijk de toepassingen die je kent voor laurier.

Maar wist je ook dat laurier gewoon heel erg gezond is? Het is een middel dat in onder andere Azië al heel lang wordt gebruikt. Verbrand maar eens een paar laurierblaadjes in huis. De geur die vrijkomt zul je waarschijnlijk direct herkennen. Het is dat luchtje dat in yogastudio’s hangt. Of in een massageruimte of meditatiekamer.

Dat is niet voor niets. Laurier werkt rustgevend. Maar ook is het een hele goede pijnstiller en werkt als remmer op ontstekingen. Zelfs epileptische aanvallen kunnen minder worden door het gebruik van laurier.

Heb je veel stress en/of zelfs een hoge bloeddruk? Verbrand dan eens een paar laurierblaadjes. De geur die vrijkomt helpt je van je stress af. Al na tien minuten zul je jezelf beter gaan voelen als je de geur van laurier inademt.

Verbranden van laurier wordt ook vaak ingezet als probaat middel tegen chronische stress en slapeloosheid. Probeer het maar eens en stuur deze tip ook meteen door naar al je vrienden om hen ook van de helende geur van laurier te laten profiteren.

Anderen lazen ook