Prachtige kerstballen om van te smullen. Maak ze en sta verstelt van je eigen kunnen

De kerstdagen zijn misschien wel de gezelligste dagen van het jaar. Het zijn in elk geval de meest perfecte dagen om oude en nieuwe lekkernijen uit te proberen. Wat is er leuker dan voor vrienden en familie lekkere gerechten en hapjes maken? En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Of het nu gaat om een zes gangen menu met alles erop en eraan of alleen om een heerlijk dessert. Zolang je er anderen en jezelf een plezier mee doet is het altijd goed.

Het onderstaande chocoladedessert is een dessert wat niet alleen heel lekker is, het ziet er ook nog eens prachtig uit. In een goed restaurant zou het zeker niet misstaan als supermooie afsluiting van het kerstdiner. Jij kunt dit geweldige dessert zelf maken! Al je gasten zullen versteld staan van je kunnen. Terwijl de chocolade kerstballen helemaal niet moeilijk zijn om te maken. Als je maar weet hoe het moet! En hoe dat is zie je hieronder.

Je hoeft alleen maar chocolade te laten smelten en dat in een plastic kerstbal rond te draaien totdat de chocolade gestold is in de vorm van de kerstbal. Hoe je deze kunt vullen en versieren word je in de onderstaande video duidelijk uitgelegd. Een vulling van bijvoorbeeld een mousse of bavarois van kersen, witte chocolade of aardbeien zal iedereen aangenaam verrassen.

Bekijk het filmpje voor het recept, maak het en deel de smakelijke, mooie kerstballen op Facebook met al je vrienden.

Anderen lazen ook