De voordelen van augurkensap

Je gooit augurkensap nooit meer weg na het lezen van deze gezondheidsvoordelen!

Vind jij augurken ook zo lekker? Eet deze op, maar bewaar het augurkensap van het potje!

Augurkensap is vaak hetgeen wat mensen juist niet lekker vinden. Het is namelijk erg zuur, maar het is juist wel heel erg goed voor je. Het is ontzettend gezond zelfs. Dat blijkt uit studies van verschillende Amerikaanse universiteiten en gezondheidsorganen.

Wat is augurkensap?

Augurkensap bestaat uit verschillende bestandsdelen. Over het algemeen is het een combinatie van azijn, suiker, zout en knoflook. Hieronder lees je over de verschillende gezondheidsvoordelen.

1) Het verzacht de brandende huid

Hou jij ook van lekker bruinbakken in de zomermaanden? Dan is de kans natuurlijk altijd aanwezig dat je verbrandt. Vergeet aftersun, want je kunt namelijk gewoon augurkensap gebruiken! Het beste en goedkoopste alternatief voor de dure lotions van de apotheek.

2) Verwijder hardnekkig vuil van pannen

Ook geen zin in schrobben bij de afwas? Vul dan de pan met wat augurkensap en laat het eventjes staan. Je zult merken dat de stoffen van azijn het hardnekkige vuil binnen no-time eraf haalt.

3) Als saus bij het eten

Dit heb je waarschijnlijk nog nooit geprobeerd: augurkensap geeft smaak aan je eten. Vul je sandwich met verschillende lekkernijen en rond het af met wat van deze heerlijke sap. Het geeft een extra smaakje en het is ook nog eens erg gezond.

4) Helpt tegen keelpijn

Tot slot helpt het sap ook nog eens tegen keelpijn. De azijn-zoutcombinatie werkt namelijk in op je keel en zorgt voor een verzachtend gevoel. Maak het sap van tevoren wel even warm.

Wat vind jij van de gezondheidsvoordelen van augurkensap? Ben je verbaasd? Deel dit artikel op social media met vrienden en familie en stel hen ook op de hoogte!

Anderen lazen ook