Frisse rode bietensalade maken? Probeer dit recept!

Wil je graag afwisselen met de salades? Probeer dan eens deze rode bietensalade

Salades zijn ontzettend lekker en ook nog eens erg gezond. Het is bovendien eens iets heel anders dan normaal.

Iedere dag zijn er talloze mensen die een eigen salade maken. Ook in restaurants kun je de meest lekkere salades bestellen. Natuurlijk kun jijzelf ook een lekker salade maken. Als je van rode bieten houdt, is dit echt een aanrader. Je hebt er weinig keukenmaterialen voor nodig en het is snel klaargemaakt.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 600 gram gekookte rode bieten;
  • 500 gram aardappelen;
  • 1 appel;
  • 1 gesnipperde rode ui;
  • 1 theelepel mierikswortel;
  • 1 eetlepel zure room;
  • Zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze rode bietensalade

Deze salade is ontzettend gemakkelijk om te maken. Pak een kom en meng de zure room met de mayonaise. Voeg vervolgens ook de mierikswortel toe aan de kom. Naar smaak kun je nog zout en peper toevoegen. Pak vervolgens een pan en vul deze met water. Breng dit aan de kook en voeg de aardappel hieraan toe. De aardappelen kun je circa 20 minuten laten koken.

Ondertussen kun je de ui in kleine blokjes snipperen. Zorg er tevens voor dat je de bieten in blokjes snijdt. Schil tot slot de appel nog met een mesje. Het is belangrijk dat je het klokhuis helemaal verwijderd. Snijd dit ook in blokjes en voeg dit vervolgens ook aan het gerecht toe.

Je bent nu aangekomen bij de dressing. Plaats de uien, de appel en de rode bieten in een grote kom. Voeg vervolgens een dressing naar keuze toe aan het geheel. Roer het flink door elkaar en voeg vervolgens de (afgegoten) aardappelen toe aan de kom. Vervolgens kun je de kom het beste een half uurtje in de koelkast bewaren. Het heeft dan de gelegenheid om af te koelen.

Je kunt eventueel nog een lekker stukje vlees bakken en dit na een half uur serveren met deze heerlijke rode bietensalade.

Ga jij dit recept binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook