Mojito cakejes – gemakkelijk te maken en leuk voor op feestjes

Deze cakejes zijn alcoholvrij en erg verfrissend! Je kunt het gemakkelijk bereiden.

Op verjaardagen zie je vaak standaard hapjes en taarten. Wil je eens echt origineel zijn? Probeer dan dit recept eens.

Dit unieke recept is nog niet erg bekend, maar is wel erg lekker. Deze overheerlijke mojito cakejes zijn ontzettend gemakkelijk om te maken en zijn ook geschikt voor kinderen. Er wordt namelijk geen alcohol gebruikt in het recept. Vooral in de zomermaanden is het recept lekker: het is lekker verfrissend.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel;
  • 250 ml slagroom;
  • 2 eieren;
  • 1 zakje vanillesuiker;
  • 120 gram suiker;
  • 3 limoenen;
  • 8 blaadjes munt;
  • 250 gram boter;
  • 250 gram poedersuiker.

Bereidingswijze

Zoals gezegd kun je het recept gemakkelijk bereiden. Voorverwarm als eerste de oven op 180 graden Celsius. Pak vervolgens een kom en plaats hier de slagroom in. Voeg ook suiker en vanillesuiker toe aan de kom. Klop het circa 30 seconden met een mixer. Mix het beslag goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren toe aan het geheel en meng het goed door elkaar. Als het goed gemixt is, kun je het sap van een van de limoenen toevoegen aan het beslag.

Meng het wederom kort door elkaar. Pak nu de muffinvormpjes erbij en vul deze met het beslag. Het muffinbeslag mag net onder de rand uitkomen. Je kunt de muffins nu in de oven plaatsen. Laat het circa 25 tot 30 minuten bakken, totdat het mooi bruin is. Nadien kun je de muffins laten afkoelen.

Ondertussen kun je de boter met het poedersuiker mengen. Zorg ervoor dat het een mooi glad mengsel wordt. Pak nu de tweede limoen erbij en rasp deze erdoorheen. Pak vervolgens een spuitzak en plaats hier het mengsel in. Je kunt iedere muffin bespuiten met het mengsel. Bewaar de muffins vervolgens op een koele plek, maar leg het niet in de koelkast. Als je het gaat serveren, kun je de laatste limoen in plakjes snijden. Voeg een plakje limoen toe bovenop iedere muffin. Snijd de laatste limoen pas aan als je het gaat serveren, anders wordt het blaadje van de limoen slap.

Ga jij dit recept binnenkort ook eens proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook