Het griepseizoen tegengaan met dit wonderdrankje!

Als de zomermaanden voorbij zijn, kom je al gauw weer terecht in de koudere dagen. Het wordt weer snel donker en de meeste mensen worden ook helaas vaker ziek.

Verkoudheid, keelpijn en griep zijn vervelend en komen helaas vaak voor. Hiervoor zijn natuurlijk verschillende middelen, maar wat werkt nu echt goed?

Je kunt voor alles in principe wel antibiotica krijgen. Als je naar de dokter of huisarts gaat, betaal je daar vaak ook veel geld voor. Je eigen risico wordt gebruikt voor de medicijnen. Natuurlijk wil je daar wel geld aan spenderen, omdat je graag gezond wilt zijn.

Gelukkig zijn er ook voldoende andere alternatieven. Je kunt namelijk zelf ook een heerlijk en gezond drankje maken met slechts enkele ingrediënten. Daar heb je in ieder geval de volgende ingrediënten voor nodig:

  • Citroensap van zes citroenen;
  • 1 teentje knoflook;
  • 2 eetlepels gemberpoeder;
  • 2 eetlepels honing;
  • 3 kopjes ananassap;
  • ¼ eetlepel Cayennepeper.

De bereidingswijze is gelukkig erg gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt, is een keukenmachine of blender. Je kunt de verschillende ingrediënten hierin stoppen. Zorg ervoor dat je geen glad mengsel krijgt, zonder klonten en stukjes. Je kunt dat het beste in een glazen pot gieten, zodat je het nog enkele dagen kunt bewaren in de koelkast. Als je iedere ochtend een glas neemt, zal je merken dat je veel minder snel een griepje krijgt.

Vind jij dit ook een handig artikel? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook