Koop jij altijd knoflook in de supermarkt? Dat hoeft niet meer!

Je kunt je knoflook namelijk ook lekker zelf maken! Het is eenvoudig en goedkoop.

Knoflook is een veelzijdige en heerlijke kruid die op verschillende manieren gebruikt kan worden. Het is erg gezond en het kent vele voordelen om dit met enige regelmaat te eten.

Natuurlijk kun je knoflook gewoon in de supermarkt kopen, maar er is toch niets leukers dan je eigen groenten kweken? Het kweken van knoflook is ook nog eens erg gemakkelijk.

Het groene loof dat je overhoudt bij het kweken, kun je ook nog eens gebruiken voor verschillende gerechten. Dat is nog een voordeel van je eigen knoflook kweken.

De kruid zit boordevol vitamine C, calcium, kalium en selenium. Daarnaast heeft knoflook ook nog eens een antibacteriële werking, welke ervoor zorgt dat je veel minder snel ziek wordt als je dit met enige regelmaat eet. Ook verlaagt het je cholesterolgehalte.

Je eigen knoflook kweken

Wil je graag je eigen knoflook kweken? Volg dan dit eenvoudige stappenplan:

  1. Breek een knoflook open en plant de teentjes ongeveer twee centimeter in aarde;
  2. Het puntige gedeelte van de knoflook dient naar boven te wijzen;
  3. De kruid heeft voldoende water nodig op het moment dat het loof begint met groeien. Houd er rekening mee dat het ook niet te veel water nodig heeft;
  4. Knip de bloemen van de knoflook af, zodat je later een betere smaak krijgt;
  5. Op het moment dat de kruid circa vijf tot zes blaadjes loof heeft, is de knoflook volgroeid! Je kunt er nu dus van genieten bij verschillende recepten.

Ga jij dit binnenkort ook proberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook