Vier redenen waarom je ieder dag wel komkommer kunt eten!

Wist jij dat komkommer zo gezond is? Wij gaan het direct vaker eten!

Komkommer is een populaire groente in Nederland. Het is ook nog eens erg gezond!

Iedere dag worden er ontzettend veel komkommers verkocht in Nederland. De populaire groente is gezond, simpel en is overal wel lekker bij. Je kunt het bijvoorbeeld in een salade stoppen, je kunt het op brood eten of je kunt het simpelweg eten als lekkere snack.

Komkommers zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens erg gezond. In dit artikel lees je over vier redenen waarom je misschien nog wel vaker komkommer zou moeten eten!

  1. Deze groente vermindert de kans op kanker: er zitten diverse gezonde stoffen in, waardoor de kans op borstkanker, prostaatkanker en eileiderkanker aanzienlijk wordt verminderd.
  2. Komkommer is goed voor je hersenen: er zit namelijk een klein stofje in, genaamd ‘fisitin’. Dat verkleint de kans dat je Alzheimer krijgt.
  3. In de groente zitten bijzonder weinig vezels en juist veel water. Dat zorgt ervoor dat je spijtsvertering soepel blijft verlopen.
  4. Volgens verschillende wetenschappers kun je stress verminderen door regelmatig een stukje komkommer te eten. Er zitten namelijk verscheidene vitamines in, waaronder B1, B5 en B7.

Wist jij dit al over komkommers en ga je het nu ook vaker eten? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media en deel dit met je vrienden en familie.

Anderen lazen ook