Deze spaghetti is ontzettend romig en gemakkelijk te bereiden

Een variant op de ‘normale’ spaghetti. Minstens zo lekker als bij een Italiaans restaurant!

Spaghetti is altijd zo lekker in restaurants, maar wat als je dit zelf ook gemakkelijk en erg lekker kunt maken?

Over het algemeen is spaghetti niet erg moeilijk om te maken. Echter zijn het de ingrediënten die het doen: wat stop je erin en hoe bereid je het? Je kunt dit romige recept eens proberen! Je gasten zullen het ongetwijfeld erg lekker vinden.

Je hebt geen gehakt of tomatensaus nodig: het is dus een keer iets geheel anders dan normaal.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 350 gram spaghetti;
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 3 teentjes knoflook;
  • 180 ml slagroom;
  • 180 ml kippenbouillon;
  • 30 gram mozzarella;
  • 30 gram Parmezaanse kaas;
  • Zout en peper naar smaak;
  • 2 eetlepels verse peterselie.

Bereidingswijze

Dit heerlijke recept is ontzettend gemakkelijk om te maken. Vul als eerste een grote pan met water. Breng dit aan de kook en voeg hier een snufje zout aan toe. Kook vervolgens de spaghetti, zoals het staat aangegeven op de verpakking. Zorg ervoor dat je nadien de pasta goed laat uitlekken en bewaar een kopje heet kookwater voor later.

Ondertussen kun je alvast olie verhitten in een grote koekenpan. Pers de knoflookteentjes en voeg deze aan de pan toe. Bak het mengsel een minuutje en voeg vervolgens de kippenbouillon, slagroom en het kopje pastawater aan toe. Je kunt de gekookte pasta nu toevoegen aan de grote pan. Roer het geheel goed door elkaar.

Je kunt het geheel nu even goed koken totdat de saus iets minder waterig is geworden. Haal de pan van het vuur en voeg wat Parmezaanse kaas toe aan de pan. Roer het wederom goed door elkaar. Kruid het tot slot met wat peper en zout naar smaak en voeg de peterselie toe. Je bent nu klaar! Je kunt heerlijke genieten van je zelfgemaakte pasta.

Wil je graag stap voor stap zien hoe je dit recept kunt bereiden? Bekijk dan de onderstaande video.

Ga jij dit recept binnenkort maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook