Het beste alternatief voor een ‘koekje met melk’ – probeer dit recept vandaag nog!

Melk is ontzettend goed voor je en regelmatig wordt het product dan ook verwerkt in verschillende recepten.

Vaak wordt melk ook wel gebruikt als depmiddel: een koekje even lekker in de melk dippen en opeten. Alhoewel de koekjes vaak iets minder gezond zijn, zijn deze ook erg lekker.

Het volgende recept met melk en koekjes is ook lekker om te maken. Je hebt hiervoor in ieder geval de volgende ingrediënten nodig:

  • 240 gram boter;
  • 90 gram bruine suiker;
  • 65 gram witte suiker;
  • 1 eidooier vanille-extract;
  • 1 snufje zout;
  • 120 gram chocolade-snippers;
  • 120 gram smeltchocolade.

Je kunt alles in een bak doen, behalve de chocolade-snippers en de smeltchocolade. Roer het geheel goed door, zodat het goed dik wordt. Als het te dik wordt om te roeren, kun je eventueel je handen gebruiken. Op het moment dat het te dik wordt, kun je tevens de snippers toevoegen aan de bak. Kneed het geheel goed met je handen en vul vervolgens een aantal kopjes met de handen.

Druk het goed aan in het kopje en zorg dat de zijkanten gevuld zijn. Zo zorg je ervoor dat er een kuiltje ontstaat. Het deeg moet goed stevig zijn, voordat je het in de oven stopt. Als dat het geval is, kun je het in de oven stoppen. Bak het 15 minuten lang op 180 graden.

Na een kwartiertje kun je de kopjes uit de oven halen. Haal het deeg uit de kopjes en begin met het smelten van de chocolade. Je kunt nu voorzichtig de deegkopjes vullen met een beetje chocolade. Hou de deegkopjes schuin, zodat je de binnenkant goed kan vullen met chocolade.

Je hoeft de deegkopjes met chocolade nu alleen nog maar een uurtje in de koelkast te houden. Voeg daarna de melk nog toe en je kunt heerlijk smullen van deze lekkernij!

Vind jij dit ook een leuk recept? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook