Met behulp van deze tip is jouw vlees veel malser én zachter!

Vind je het lastig om jouw vlees altijd mals klaar te maken? Dankzij deze tip is jouw vlees altijd mals en zacht!

Vlees is ontzettend lekker en wordt veel gegeten in Nederland. Hoe zorg je ervoor dat je vlees altijd lekker mals en zacht is?

De volgende tip is ontzettend handig. Waarschijnlijk had je het al veel eerder willen weten! Je hebt hier ook slechts maar een artikel voor nodig: baking soda. Waarschijnlijk heb je dit artikel al wel in huis.

Baking soda wordt overal voor gebruikt: niet alleen voor gerechten, maar ook voor schoonmaken. Het artikel is daarom ook ontzettend handig om altijd in huis te hebben.

Zorg ervoor dat je het stukje vlees laat weken in een mix van water met baking soda. Laat het hier circa tien minuten in weken. Het gevolg daarvan is dat de PH-waarde van het vlees stijgt. Er ontstaan eiwitten in het vlees, maar de structuur van het vlees blijft hetzelfde. Echter is het wel veel malser en daarmee lekkerder om te eten.

Hoe ga je te werk?

Voeg als eerste een halve theelepel baking soda toe per 1200 gram rund. Laat het vlees vervolgens tien tot vijftien minuten goed weken. Vervolgens kun je het stukje vlees bakken, zoals je dat anders ook doet. Je zult merken dat je stukje vlees veel malser is!

Ga jij deze tip binnenkort ook eens uitproberen? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook