Zes uien in één pan met een scheutje witte wijn – een verrassend resultaat!

Iedereen houdt wel van lekker eten en iedere dag is het weer nadenken geblazen: wat eten we vanavond eigenlijk?

Soms maak je een moeilijk recept, terwijl je de andere keer juist kiest voor een eenvoudig recept. Binnen slechte enkele stappen kun je deze heerlijke Franse uiensoep klaarmaken. Dat is erg lekker voor jezelf of als je gasten hebt! Het is gemakkelijk te maken en het is snel klaar.

Je hebt hier alleen maar een grote koekenpan voor nodig en een aantal ingrediënten.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je volgende ingrediënten nodig:

  • Stokbrood;
  • 6 uien;
  • 6 teentjes knoflook;
  • Kopje droge witte wijn.

Bereidingswijze

Zoals gezegd kun je dit recept erg gemakkelijk bereiden. Snijd als eerste het stokbrood in plakjes. Ook de zes uien en de zes teentjes knoflook kun je in stukjes snijden. Vervolgens kun je wat boter aan de koekenpan toevoegen. Ook de knoflook kun je vervolgens in de pan plaatsen. Laat het nog circa twee minuten bakken en voeg vervolgens de stukken ui toe. Laat het geheel zo’n drie kwartier sudderen. Op het einde kun je nog een kopje droge witte wijn toevoegen aan het recept. Roer het mengsel vervolgens goed door elkaar en je kunt het serveren.

Serveren

Pak een aantal kommetjes en giet de soep hierin. Je kunt ook de stokbroodjes erbij serveren op een apart bordje.

Bekijk je liever een video van dit recept? Bekijk dan het onderstaande filmpje. Het wordt stap voor stap uitgelegd in een aantal heldere stappen.

Lijkt jou dit ook een lekker recept of ga je het binnenkort maken? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook