Houd jij van bloemkool? Probeer dan eens deze heerlijke variant uit de oven

Bloemkool is ontzettend gezond en wordt vaak gegeten in de koude wintermaanden. Er zitten veel vitamines in en je kunt het ook ontzettend lekker bereiden.

De meeste mensen kiezen ervoor om bloemkool te eten met aardappels en een stukje vlees. Echter kun je ook een vernieuwend recept proberen. Wil je een keer iets anders proeven? Probeer dan het onderstaande recept.

Je kunt het recept erg gemakkelijk bereiden. Hiervoor heb je wel een oven nodig. Sommige kinderen hebben een hekel aan bloemkool. Het zou niet lekker zijn volgens velen. Echter zullen ze heus wel smullen van dit recept.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 bloemkool;
  • Klein bosje verse peterselie;
  • 100 gram fetakaas;
  • 1 citroen.

Bereidingswijze

Je kunt dit recept ontzettend gemakkelijk maken. Verwarm als eerste de oven voor op 220 graden Celsius. Snij de bloemkool ondertussen in roosjes en plaats deze roosjes in een schaal. Voeg hier naar smaak peper en zout aan toe en besprenkel het met een beetje olijfolie. De roosjes moeten goed uit elkaar liggen op een bakplaat. Plaats hieronder ook een stuk bakpapier.

Je kunt de bakplaat nu circa een kwartiertje in de oven stoppen. Zorg ervoor dat de bloemkool mooi goudbruin is. Haal de bloemkool uit de oven en plaats het in en kom. Meng hier de verse peterselie in en voeg hier blokjes fetakaas aan toe. Ook het citroensap kan je aan het geheel toevoegen. Plaats het nu weer tien minuten in de oven en je kunt daarna genieten van dit heerlijke recept! Het is ontzettend lekker in combinatie met vis of vlees.

Ga jij dit bloemkoolrecept binnenkort proberen? Deel het dan met je vrienden en familie en laat hen ook kennis maken met dit overheerlijke recept!

Anderen lazen ook