Friet is gezonder dan jij denkt, zo blijkt uit onderzoek

Dit verwacht niemand, maar uit onderzoek blijkt dat patat eten niet altijd ongezond hoeft te zijn. Dat nieuws willen we graag delen met de patatfans!

Patat blijkt namelijk helemaal niet zo slecht te zijn als iedereen denkt. Er is maanden onderzoek naar gedaan door de Food Chemistry. Hieruit bleek dat mensen die willen afvallen toch zo nu en dan prima een portie friet kunnen eten.

Het klinkt, zonder onderbouwing, natuurlijk een beetje gek. De verklaring is echter vrij simpel: gefrituurde aardappels bevatten namelijk meer antioxidanten dan gebakken of gekookte etenswaren.

Eerder werd al bekend dat geroosterde aubergine, gedept in olijfolie, gemakkelijker in staat is om oplosbare vitaminen (A, D, E en K) uit eten op te nemen dan wanneer het eten gekookt is. Bij het frituren zal dit proces dan ook alleen maar gemakkelijker verlopen. Friet is dus beter dan je verwacht. Het sausje kan het echter wel veel ongezonder maken. Vooral in mayonaise zitten veel calorieën. Kies daarom bij voorkeur voor ketchup of eet het zonder sausje.

Wil jij deze feiten delen met patatliefhebbers? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook