Zoet, lekker en toch gezond. Als je dit recept maakt kan het!

Zoetigheid is een zwakte van veel mensen. We pakken graag een koekje of een snoepje tussendoor. Het probleem is alleen dat het ontzettend ongezond is. Dat komt omdat er zo veel suikers in zitten.

Gelukkig kan dat ook anders. Het is namelijk goed mogelijk om gezonder snoep zelf te maken. Het is ook nog eens erg lekker. Bovendien is het recept heel simpel en zal je je afvragen waarom je dit nog niet eerder had bedacht.

Je gebruikt fruit en doet het in de blender. Daarmee maak je normaal gesproken een smoothie of een cocktail, maar dit keer is het iets heel anders. Doordat je er een beetje honing bij doet maak je het namelijk net wat dikker. Daarmee heb je de vulling voor zogenaamde fruit roll-ups. Roll-ups zijn behoorlijk populair in allerlei vormen.

Het grote voordeel van deze roll-ups is dat je ze gewoon altijd kunt serveren. Het is bijvoorbeeld een prima snack voor op een kinderfeestje. Je hebt alleen maar wat vers fruit nodig en stopt dit achtereenvolgens in de blender en daarna de oven.

Ze moeten wel een tijdje in de over blijven zitten, dus begin er wel op tijd aan. Met wat honing kan je eventueel nog wat met de smaak doen. Al hoeft dit niet perse. Bekijk de video om te zien hoe het allemaal precies moet. Daarna kan je ze zelf maken.

Vind jij de roll-ups ook zo lekker? Deel de video dan met iedereen die je kent op Facebook!

Anderen lazen ook