Tien praktische tips voor in de keuken!

Er zijn een aantal handigheidjes die je kunt toepassen in de keuken, zodat je veel minder werk hebt tijdens koken. In dit artikel lees je over tien verschillende tips die je direct kunt toepassen!

1) Een ei pellen

Leg een sneetje citroen in het water tijdens het koken van de eieren. Als de eieren klaar zijn, kun je het ei ontzettend gemakkelijk pellen.

2) Yoghurtdruppels

Wil je graag een gezonde snack maken? Je kunt erg eenvoudig yoghurtdruppels maken. Stop hiervoor yoghurt in een spuitfles en spuit kleine druppeltjes met yoghurt over een stuk bakpapier. Plaats deze een kwartier in de vriezer en je kunt er dan al van genieten.

3) Knoflook pellen

Een knoflook pellen is ook altijd een vervelend klusje. Je kunt het echter veel gemakkelijker pellen als je het 15 seconden in de magnetron opwarmt.

4) De beste ochtendkoffie maken

Kan jij in de ochtend ook altijd maar slecht wakker worden? Gebruik dan een beetje zout en kaneel bij je koffie. Je zult merken dat je koffie veel minder bitter is en het zorgt voor een frisse smaak. Een goed begin van je dag!

5) Geen tijd voor een ei?

Regelmatig een ei eten is gezond voor je, maar je kunt er niet altijd tijd voor vrij maken om dit te gaan koken. Als alternatief kun je ook een halve banaan eten. Je krijgt dan dezelfde voedingsstoffen binnen.

6) Gebak snijden

Wil je gebak écht prachtig snijden? Gebruik dan smaakloze flosdraad! Met behulp van dit artikel kun je gemakkelijk snijden, omdat dit veel minder oppervlakte nodig heeft. Daar krijg je dan ook veel mooiere stukken van.

7) Paprika’s

Wist jij dat er mannetjes- en vrouwtjespaprika’s zijn? Een mannetje bestaat uit drie stukken, terwijl een vrouwtje uit vier stukken bestaat. Zie ook de onderstaande foto.

8) Ui snijden

Krijg jij ook altijd tranen bij het uien snijden? Niet meer, want je kunt je ui gewoon enkele minuten in de vriezer leggen. Haal het er vervolgens uit en je zult merken dat je geen tranen meer krijgt.

9) Appel snijden zonder mes

Wil je graag een appel prachtig snijden door tweeën, maar dan zonder mes? Draai het steeltje bovenaan de appel rond, totdat deze eraf valt. Vervolgens kun je de appel gemakkelijk uit elkaar trekken.

10) Aardappels schillen

Vind jij aardappels schillen ook zo’n vervelend klusje? Maak een kleine snee over de aardappels, gooi er warm water overheen en breng het water aan de kook. Het warme water kun je vervolgens vervangen voor koud water en het velletje valt er zo’n beetje af! Aardappels ‘schillen’ was nog nooit zo gemakkelijk.

Vind jij dit ook handige tips? Vergeet dit artikel dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook