Witte chocolade cheesecake met bastognekoek bodem

Vier je binnenkort je verjaardag en wil je iets lekkers maken? Dit heerlijke recept is dan zeker een aanrader: witte chocolade cheesecake met bastognekoek bodem.

Wat heb je nodig?

Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 450 gram roomkaas of zuivelspread
  • 250 gram witte chocolade
  • 200 gram Bastogne koeken
  • 100 gram gesmolten roomboter
  • 250 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • 1 vanilleboon

Bereidingswijze

Je kunt deze cheesecake gemakkelijk bereiden. Volg daarvoor het stappenplan!

1)   Pak een ronde springvorm en plaats bakpapier op de bodem. De zijkanten kun je inspuiten met bakspray.

2)   Verkruimel vervolgens de bastognekoeken. Gebruik bij voorkeur een keukenmachine, zodat het allemaal erg klein wordt. Voeg vervolgens de roomboter toe en mix het geheel goed door elkaar.

3)   De bodem kun je nu bedekken met het mengsel en boter. Druk het geheel goed aan met een lepel. Plaats de bak eerst in de koelkast.

4)   In een ander bakje kun je roomkaas of zuivelspread toevoegen. Mix dit totdat het glad wordt. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe aan het geheel. Schraap het merg uit het vanillestokje en mix dit ook door het geheel.

5)   Ook het volgende kun je in een apart bakje klaarmaken. Laat als eerste de witte chocolade laten smelten. Voeg hier ook crème fraîche aan toe. Meng ook dit geheel weer samen.

6)   Je kunt nu beide mengsels samenvoegen en wederom door elkaar mixen.

7)   Haal de springvorm met bastognekoeken nu uit de koelkast en vul het de eerder gemaakte vullingen. Ondertussen kun je de oven voorverwarmen op 150 graden Celsius. Als de oven is voorverwarmd, kun je de cheesecake 55 minuten in de oven plaatsen.

8)   Na 55 minuten haal je de cheesecake uit de oven. De buitenkant moet lekker stevig zijn, de binnenkant mag wel zacht zijn. Laat de cake eerst even vier uurtjes afkoelen in de koelkast en verwijder vervolgens de springvorm. Vervolgens kun je de heerlijke cake nog versieren met stukjes aardbei of geraspte witte chocolade. Dan kun je er heerlijk van genieten!

Lijkt jou dit ook een heerlijk recept? Vergeet dit recept dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Anderen lazen ook