Boter zacht maken – deze man heeft er een geweldig trucje voor!

We weten allemaal hoe frustrerend het is als je boter niet zacht genoeg is. Of je ’t nou over je boterham wilt uitsmeren of wilt gebruiken om een cake te bakken: als de boter niet zacht genoeg is, lukt geen van beide. Super irritant! Maar er is een heel handig en snel trucje om je boter zacht te maken en wij delen deze vandaag met je!

Deze oplossing is bedacht door Youtuber The One Pot Chef en hij heeft een geweldig goede tip hiervoor. Veel mensen proberen boter zacht te maken door deze op te warmen in de magnetron. Echter smelt de boter dan veel sneller dan je wilt en wordt deze te vloeibaar. Dat willen we natuurlijk niet.

Als jij zachte boter nodig hebt, moet je het volgende uitproberen: vul een glas heet water (uit de kraan of de waterkoker, dat mag je zelf weten). Laat het glas staan totdat het warm is, dit duurt ongeveer een minuutje. Daarna giet je het water uit het glas, droog je het af en zet je het boven op de boter. Voilà, je boter is meteen op kamertemperatuur en gelijk te gebruiken. Super handig, toch?!

Je kan de onderstaande video bekijken om te zien hoe dit trucje er aan toegaat. Als je het ook zo handig vindt, deel ‘m dan vooral met je vrienden en familie op Facebook!

Anderen lazen ook